Svart og brun kanin funnet i Asker

Annonse-ID: 109390 | Område: Storsand | Funnet: 25.06.2022 | Oppdatert: 28.06.2022 18:12

Funnet
25.06.2022
Område
Storsand (Asker)
Adresse
1383 ASKER
Rase
Kanin, Potensielt hermelin/liten blandingsrase, usikkert
Pels
Kort, tofarget
Farge
Svart og brun

Beskrivelse av utseende og kjennetegn

Kanin, kort svart pels med nyanser av brunt. På vedlagt bilde ser den mer brun ut enn den fremstilles i virkeligheten, pga gult lys fra en lampe. Men den minner mer om svart med sjatteringer av brunt, i virkeligheten.
Brune øyne.
Liten i kroppen, størrelsesmessig lik en hermelin men muligens noe større.
Ellers sprek i kroppen, velbygd og lett til beins.
Kjennetegn er at det høyre øret har mistet øretuppen i det som ser ut som en kamp-skade, venstre øre har blitt bitt på siden av øret.
Noen merker i ansiktet som tilsier sår/skade/avskrapet pels.
Kjønn er ikke bekreftet enda, men vi mistenker at det er en hannkanin.

Historie

Det kom inn observasjoner av en svart/brun kanin på flere Facebook grupper, den første kom 22/6-22, med observasjoner av at kaninen ble sett i den rundkjøringen som kobler storsandveien sammen med veien som går til den andre rundkjøringen, som fører ned mot drøbakstunellen og E137.
Den ble observert vandrende på Nordøst siden av rundkjøringen, langs grøftekanten i retning tofte, og i en stikkvei som er avstengt med en bom. Kaninen surret også en del i selve veibanen, og flere har prøvd å fange den men har måttet prioritere å jage den vekk fra selve veibanen.
Den ble fanget lørdag kveld.
Den befinner seg nå i midlertidig fosterhjem i Asker, og har det bra.

Om du savner kaninen, vennligst ta kontakt, enten på vedlagt telefonnr eller ta kontakt med dyrebeskyttelsen Oslo og Akershus.

Om du vet hvem som eier den, eller har eid den, og hvor den kommer fra, eller har andre opplysninger som kan hjelpe til å oppklare saken, ikke nøl med å ta kontakt!

Kartposisjon