Hvit tispe savnet i Radøy

Annonse-ID: 86798 | Område: Manger | Savnet: 16.08.2019 | Oppdatert: 01.09.2019 21:16
Nina H. Blomberg 92222484

Navn
Bambi
Savnet
16.08.2019
Område
Manger (Radøy)
Adresse
Vestre Steinsvikåsen 6, 5251 SØREIDGREND
Rase
Hund
Kjønn
Hunn
Pels
Lang, ensfarget
Farge
Hvit

Beskrivelse av utseende og kjennetegn

Bambi:
Mor til valpene er 75% Bichon Frisè og 25% Chinese Crested Powder Puff. (Pelsen ligner mest på CCPP)

Hennes foreldre er:
Mor: 50% Bichon Frisè og 50% Chinese Crested Powder Puff (Pelsen ligner mest på CCPP)
¤ Valpenes mormor.
Far: 100% Bichon Frisè
¤ Valpenes morfar.

Valpenes far: 100% Bichon Frisè

Så valpene er da: 87,5% Bichon Frisè og 12,5% Chinese Crested Powder Puff

Valpen har trolig EPILEPSI - feil/ mangel.

Historie

Bambi ble født hos oss den 4. april nå i 2019, hun var 1 av 4 søsken.

På forhånd var det avtalt at når vi fikk disse valpene, skulle en av dem gis internt i familien, da med visse forbehold. Blant annet at om det ikke fungerte tok vi henne tilbake – skulle hun leveres til oss.

Søsknene ble solgt og Bambi som var minstemann i kullet, som også måtte flaskes opp et par uker med morsmelkerstatning på sprøyte – Ble levert til familiemedlem.

Ca 1 måned senere blir vi informert om det mistenkes at Bambi har epilepsi. (Kan da ikke brukes i avl ol.). Det blir også senest snakket om dette helt i starten av august, hvor hun som har valpen er nesten helt sikker på at Bambi har epilepsi.
Er man redelig, så selger selvfølgelig ikke en valp for full pris om det er mistanker om dette. (Den leveres tilbake til oppdretter)
EPILEPSI kan være livstruende, mer info om dette:
https://www.agria.no/hund/artikkel/sykdommer-og-skader/epilepsi-hos-hund-anfall-med-kramper/

Det er viktig å vite at det kan være andre bakenforliggende problemer som er grunn til anfallene/ mistanken for epilepsien. – Som nyfødt vokste ikke valpen slik den skulle, den ble avvist av moren etter en stund og kastet ut av valpesengen en lang periode. Den klarte ikke å få i seg mat på egen hånd. For å redde valpen, ble den matet for hånd, lå i kenguru kuvøse mm. (Det er en god grunn til at valpen er gitt bort internt med forbehold – alt dette vet dem som hunden oppholdt seg hos).

Den 28. august kommer det påstander om at kjøper er blitt informert om tilstanden til hunden. (Dette finnes det dokumentasjon på). Det er utenfor all sannsynlighet som alt annet i denne forferdelige triste valpe-saken lite trolig at noen kjøper en hund til full pris, hvor det misstenkes at hunden er syk. Med epilepsi må hunden sjekkes, få medisiner daglig og tas blodprøver av jevnlig for å opprettholde god hunde-velferd og for at det ikke skal gå alvorlig galt med hunden.

Så ved en ren tilfeldighet oppdages det fredag den 23. august at valpen er blitt lagt ut for salg og solgt videre uten at oppdretter/ vi som skulle ha valpen tilbake om det ikke fungerte, er blitt informert.

Vi har prøvd å få til at valpen blir levert tilbake, at dem som har gjort denne feilen kunne rette opp i dette med mer.

Vi la også merke til at det i annonsen, der valpen uten samtykke blir solgt, at det ikke er oppgitt at valpen trolig har EPILEPSI. Bare dette i seg selv for hundekjøper, er nok grunn til kreve heving av kjøpet og erstatning.

Så det interne familiemedlemmet, har mottatt en hund gratis med forbehold om tilbakelevering om det ikke fungerte å ha valp. For så å gå bak ryggen på oppdretter og selge valpen for absolutt maxpris, vel vitende om at valpen trolig har alvorlige feil på toppen av det hele.

Nå sitter man heldigvis med dokumentasjon på denne mistanken, og vi er selvfølgelig villig til å hjelpe kjøper som er blitt lurt trill rundt.

Nå ønsker vi bare at valpen Bambi skal bli levert tilbake som avtalt.

Vi aner ikke hvem som har kjøpt hunden i godt tro, men håper innlegget kan deles, slik at noen kanskje kjenner igjen valpen og enten da blir informert, eller kan få gitt informasjon til vedkommende.

MER INFO MED NOE DOKUMENTASJON FINNER MAN HER - OM NOE ER UKLART:
(Med et lite innblikk bak kulissene, en sak lagt ut over det normale).

https://hundevalpenbambi.home.blog
----------------------------------------------------------

Vi Ønsker At Av Hele Vårt Hjerte At Bambi Kommer Til Rette Der Hun Hører Hjemme.

Vi har vært i kontakt med politiet, som blant annet kunne bekrefte at muntlige avtaler er like bindende som skriftlige med mer.

Vi håper at kjøper om de får vite om situasjonen, at dem er mer redelig en selger som har solgt uten tillatelse - at de hever kjøpet og sørger for at valpen kommer til sin rett.

Kartposisjon


Nina H. Blomberg 92222484