Svart og hvit hannkatt ble funnet i Bergen

Annonse-ID: 102206 | Område: Flaktveitvegen 545 | Ble funnet: 01.07.2021 | Oppdatert: 25.08.2021 14:16
Del

Ble funnet
01.07.2021
Område
Flaktveitvegen 545 (Bergen)
Adresse
Flaktveitvegen 545, 5134 FLAKTVEIT
Rase
Katt
Kjønn
Hann
Pels
Kort, tofarget
Farge
Svart og hvit

Beskrivelse av utseende og kjennetegn

Sort og hvit, korthåret. Hvit "bart", hvite poter og hvite værhår.

Historie

Jeg forsøker å komme i kontakt med eiere av “Bartepus”. Han er en sjarmerende godpus, men han har dessverre (over tid) vært i konflikt med andres katter samt min ”utestasjonskatt” (Frode; eid av Dyrebeskyttelsen Bergen) – noe som har medført at Frode nesten ikke våger seg hjem lengre. Jeg har nå tatt inn Bartepus, og han lider ingen nød; på eget rom med kattedo, fôr og vann. Jeg ser meg nødt til å holde Bartepus inne en stund, slik at Frode igjen blir ”sjef” i egen hage.

Jeg håper nå å komme i kontakt med Bartepus sine eiere, slik at de (selv) kan ta ansvar for pusen sin på best mulig måte. Målet er å unngå samt avverge konflikter mellom kattene. Situasjonen er ikke bra for verken Bartepus eller andres katter, og jeg har stor tro på at problemet kan løses med dialog og samarbeid.

Den beste og enkleste løsningen for å få slutt på at Bartepus er i konflikt med andre katter, er å kastrere han og holde han inne ett par uker i etterkant av kastrering. Da vil han ikke lengre ha et psykologisk overtak pga. hormoner. (Frode er en stor katt på 6-7 kg, mot Bartepus på ca.4 kg. Normalt ville en mindre katt ikke hatt et overtak mot Frode, og kun kastrering vil rette opp i dette.) Kastrering vil også medføre at Bartepus bli mer hjemmekjær, og derfor holder seg mer hjemme hos eierne.

Dersom Bartepus sine eiere ønsker det, så kan jeg ordne med kastrering (og gjerne også chipmerking samt vaksine), i tillegg til at jeg kan ha han hos meg til han er ferdig med smertestillende etter kastrering; 3 dager med Onsior. (Ev. kan jeg ha han i 14 dager etter kastrering, dersom det av ulike grunner er vanskelig for eierne å holde pusen inne i denne perioden.) Da vil kastrering foretas via en dyrevernorganisasjon, og Bartepus sine eiere signerer for denne løsningen. (Ev. chip blir da registrert på Bartepus sine eiere.)

Enden på visa

Eier meldte seg ikke, og katten ble derfor tatt inn av en dyrevernorganisasjon.

Kartposisjon


Del