Svart hunnkatt var savnet i Oslo

Annonse-ID: 79170 | Område: Kværnerbyen | Var savnet: 31.05.2023 | Oppdatert: 06.06.2023 12:44
Del

Navn
Silke vagabond livsnyter snyltepus
Var savnet
31.05.2023
Område
Kværnerbyen (Oslo)
Adresse
Grågåsveien 3 C, 1187 OSLO
Rase
Katt, Huskatt
Kjønn
Hunn, sterilisert
Pels
Kort, tofarget
Farge
Svart

Beskrivelse av utseende og kjennetegn

Hun er cirka fire år, slank i kroppen (men begynner å bli mer voksen), lang hale. Hun er bittelitt hvit nederst under magen og har et ørlite stenk av hvitt foran på brystet - knapt synlig. På halen har hun også ett og annet hvitt hårstrå, men det ser man først ved veldig inngående gransking. Hun har et lite hakk i høyre øre. Hun fremstår på avstand som en helsvart katt. Hun er leken, ekstremt kontaktsøkende og kjælen. Hun «snakker» også en del når hun møter folk. Hilser gjerne på hunder også. Elsker mennesker og oppmerksomhet!

Historie

OPPDATERING!

Da er Silke hjemme igjen! Som forventet innyndet hun seg til slutt hos noen som hadde mulighet til å holde på henne lenge nok til at vi fikk hentet ❤️❤️ Takk for all hjelp her inne med å bekrefte lokasjonen hennes og rapportere om at hun hadde det bra!

31.05.23:

Silke Vagabond Drama Queen Livsnyter Snyltepus kan muligens ha tatt seg en langtur. Vi bor på Abildsø, men plutselig viser airtagen hennes utslag helt nede i Gamlebyen!!!

Riktig nok er hun kjent for å vandre langt, følge etter turgåere, hoppe inn i biler til folk etc., men dette er ny rekord.

Vi hadde kontroll på henne i går. Men hun kan ha gått på en buss.
Så med forbehold om at det selvsagt kan være noe feil med airtagen hennes, så er det fint å få henne hjem derfra. Den vanligste måten dette skjer på er at hun innynder seg hos noen som til slutt sjekker halsbånd og/eller poster noe om henne på FB.

Hun har litt hvitt på bringen og litt på magen, tydelig hakk i høyre øre og er verdens mest menneskekjære katt. Hun er chippet og har altså halsbånd med AirTag.

Og: Jeg vet at det er velment, men jeg trenger ingen tips om å sette ut kattekasse 😉. Jeg skal også oppdatere den faste profilen hennes på Dyrebar.no.

28.01.23:

Lokalisert på Lambertseter denne gangen!

24.01.23:

Silke har tatt seg en tur igjen. Glad for tips om hvor hu heng rundt hen nå. Enda gladere for om noen har hu inne tæ vi eventuelt kæn hente. Dæ kan ta bittelitt tid, avhengig av jobb etc.

17.12.22:

OPPDATERING:

Da har flotte folk fått tak i Silke. Hu har hølt tæ rundt Løvsetfaret, som først antatt. Der har hun fått mat og vann og kos i flere hus ❤️ så ikke langt unna hjemmet, altså. Nå er hun levert hjem!

14.12.22:
Silke er på vift igjen. Siden det er kaldt ute, legger jeg ut annonsen ganske raskt. Vi har jo alltid katteluken åpen og mat og vann i klart i skålen. Men av erfaring vet vi jo at Silke gjerne «gir seg til» i et område, hvis hun først har fulgt etter noen dit. Vi er bortreist til søndag 17.12, men har kattevakt og folk som kan kjøre ut å hente henne hvis hun først dukker opp noe sted. Som hun jo alltid gjør. Men det er litt logistikk som må til, for å få alt til å gå opp :)

15.11.22:
Silke hadde slått seg til borte ved Bryn og har nå fått et nytt besøkshjem der. Hun er hentet og er sunn og frisk.

08.11.22:

Silke har vært på tur noen dager igjen. Hun var helt borte på det nye badeanlegget på Manglerud og fulgte med noen bort mot Rognerudveien. Der fikk hun litt kos og oppmerksomhet, før hun på min oppfordring ble sluppet ut igjen.
Håpet er at hun har begynt å ta seg mot Abildsø igjen. Så hvis noen møter på dette kosetrollet på sin vei nå, blir jeg glad for en liten telefon.

14.07:
Silke er på tur. Blir glad for tips om observasjoner eller om noen tar henne inn og holder på henne til jeg kan få hentet :)

22.04:

Da er Silke på vift igjen. Hun har «satt seg fast» i Bøler/Bogerud-området. Ikke uvanlig at hun er der, men nå vil jeg gjerne ha henne hjem. Så blir glad for alle observasjoner (trenger imidlertid ikke å bli ringt på natten - så akutt er det ikke ;) ).

……..
OPPDATERING 8. mars, 2022:
Da har Silke tatt seg en tur igjen. Nå har hun ikke vært på sine faste besøkshjem på fire dager (cirka), så nå begynner det å bli på tide å lokalisere henne igjen. Verdens mest kosete, kontaktsøkende pus med et tydelig hakk i høyre øre. Følger gjerne etter turgåere og slår seg til der hun måtte finne det for godt så lenge hun får oppmerksomhet og mat.

OPPDATERING 9. august, 2021:
Da er Silke hjemme igjen❣️ Takk til alle som har sett etter henne - det er nok langt fra siste gang at hun tar seg en tur 🙄🙈

——-

OPPDATERING 6. august, 2021:

Nå har Silke vært på vandring 3-4 dager igjen, så nå vil jeg veldig gjerne ha en oppdatert lokasjon på henne igjen. Så kan jeg få henne hjem til en runde ormekur, flåttsjekk, våtfôr og kos.

OPPDATERING 2. JUNI, 2021:

Silke Vagabond Livsnyter Snyltepus har tatt seg en tur igjen fra sitt hjem på Abildsø i Oslo. Hun gjør jo dette med jevne mellomrom, særlig når det er sommer, så når vi ikke har sett henne på 3 netter, pleier jeg å like å lokalisere henne igjen.

Av erfaring så vet vi at hun oppfører seg på en slik måte at folk tror hun har gått seg bort (kosete, mjauete, klengete, følger etter folk laaant, insisterer på å komme inn), selv om hun er fullt i stand til å ta seg hjem over store avstander. Veldig ofte ender dette opp med at snille og omtenksomme mennesker tar henne inn og holder henne der, hvilket betyr at hun ikke kommer seg hjem. Derfor blir jeg glad for et pip om hvor hun nå befinner seg.

For tiden er hun uten halsbånd (etter å ha mistet det med jevne mellomrom). Silke er slank og har noen hvite hårstrå foran på brystet og under navelen. Hun har også et lite hakk i høyre øre. Supersosial og ikke redd for hunder.

————

Silke er en hittekatt. Hun er ca tre år gammel (muligens født på vårparten 2018), kastrert og chippet (men har ingen ID-tatovering). I perioder har hun halsbånd - alt ettersom om hun har mistet det eller ikke og om vi da har rukket å sette på nytt.

Hun er en «vandrekatt» - plutselig finner hun ut at hun skal ta seg en tur, men finner hjem fra store avstander. Hun holder til rundt hele Østensjøvannet, men bor rett ved enden som er mot Skullerud.

Silke er ekstremt selskapssyk og kosete. Hun kan gi seg til å følge etter folk lange strekninger. Noen rapporterte at hun hadde fulgt etter dem helt fra Lambertseter, ned og rundt hele Østensjøvannet og opp igjen til Lambertseter. Så vi har kjørt og hentet henne på litt pussige steder et stykke unna Grågåsveien hvor vi bor.

Hun er veldig kontaktsøkende, og med ujevne mellomrom tar hun seg en tur. Derfor blir vi glade for beskjed, hvis noen har sett henne på adresser et stykke unna oss. Hun mener at det er en selvfølge at folk skal slippe henne inn hvis det er natt og hun er langt hjemmefra. Gjør gjerne det, men begrens fôring og gi oss gjerne et pling.

Hun er periodevis «borte». Dvs at hun har vandret uten at vi er helt klar over det, fordi det hender jo at hun tilbringer et par-tre netter ute. Veldig greit å få en formening om hvor hun er da, så hvis noen treffer på henne og tenker at hun kanskje er litt langt hjemmefra, så send SMS eller ring.

Enden på visa

OPPDATERING 12. mars:
Da er Silke hentet hjem igjen❣️

OPPDATERING:

Da har vi fått huket Silke hjemom en tur takket være jungeltelegrafen 😅

Fornøyd katt som ikke helt skjønner hvorfor hun plutselig skulle inn litt, men det var nok godt med en matbit læll ❤️

Så går det sikkert ikke mange timene før hun er på farten igjen 😏

——

Kartposisjon


Del