Dyret mitt er borte - hva gjør jeg?

Det er forferdelig å innse at kjæledyret har blitt borte! Her gir vi deg tipsene til hva du kan gjøre for å bidra til å få dyret hjem igjen!

Start gjerne med å se gjennom funnet-annonsene her på Dyrebar. Om du finner en annonse om kjæledyret ditt, og da er saken løst!

Jeg savner en katt

Katter som regel fritt overalt, derfor er det vanskelig for folk å vite at akkurat din katt er kommet bort hjemmefra og savnet hjemme. Derfor er det viktig at du varsler om dette.

Hvis du savner katten din burde du legge ut en annonse her på Dyrebar. Få med så mange detaljer som mulig, samt bilde av katten din, helst et bilde som viser kattens farge og spesielle kjennetegn. Få eventuelt med chip og/eller øremerke. Heng deretter plakater opp i nabolaget, nærbutikker osv. Du finner link til ferdig plakat inne på annonsen din.

Du kan med fordel også ringe inn annonse til lokalavisen. Mange steder er dette gratis Ta kontakt med Dyrebeskyttelsen eller lignende organisasjoner der du bor. Vær obs på at disse er frivillige organisasjoner og har derfor ofte varierende åpningstider.

Dersom katten din ikke er merket, kan det være en idé å kontakte lokale veterinærklinikker. Hvis de får inn en umerket, hardt skadet katt er det vanskelig for dem å finne eieren. Du kan for eksempel sende dem en lenke til savnet-annonsen din på e-post.

Vi håper at disse tipsene kan hjelpe deg til å finne katten din!

Jeg savner en hund

Folk som finner hunder gjør som regel sitt beste for å forsøke å oppspore eieren. De vil som regel kontakte deg om hunden har telefonnummer i halsbåndet sitt, eventuelt kontaktes ofte politiet eller redningstjeneste. Om du ikke vet hvem som har ansvaret for bortkomne hunder i ditt distrikt, ring først til politiet på telefonnummer 02800 (landsdekkende nummer). De vil trolig henvise deg til videre til Viking redningstjeneste eller til Falck, alt etter hvor du bor.

Hvis ingen av disse har fått inn hunden din, kan du legge ut annonse her på Dyrebar. Heng deretter plakater opp i nabolaget (du finner link inne på annonsen du laget), og ring inn annonse til lokalavisen.

Vi ønsker deg lykke til med å finne hunden din!

Jeg savner en annen type dyr

Legg ut en annonse her på Dyrebar.no så fort som mulig, og heng opp plakater i nabolaget. Organiser gjerne en liten leteaksjon, og gjør så mange mennesker som mulig oppmerksom på det bortkomne dyret, slik at mange har øynene og ørene åpne.

Vi ønsker deg lykke til, og håper at dyret ditt snart kommer til rette!