Hermelin


Gruppe: Dvergraser Vekt: 0,8 til 1,3 kg Ører: Stående ører Pels: Langhåret

Foto: Cecilie Fiskeseth

Opprinnelse


Hermelin stammer fra England hvor den ble stilt ut for første gang i 1884. Rasen ble her kalt polish rabbit, og den fantes kun i hvit utgave. På slutten av 1800-tallet kom rasen til Tyskland, og her ble hermelinen utviklet videre til den kaninen vi kjenner i dag.

Farger


Alle farger

Atferd/gemytt


Den er snill, rolig og kosete, særlig hannene. Hunnene kan være territoriale dersom de ikke er kastrerte.

Beskrivelse


Hermelin er snill, rolig og sosial og går godt overens med andre husdyr. Rasen regnes for å være kosete, rolig og intelligent.

Hermelin er den nest minste kaninrasen vi har i Norge, og den nest mest populære rasen etter dvergvedder.

Helse


Hermelinkaninen er sensitiv til veldig høye eller veldig lave temperaturer, så i vårt nordiske klima må dette tas hensyn til. De er tilbøyelige til å få forstoppelser på grunn av hårballer, og pelsen kan bli matt dersom den ikke får riktig stell. Andre kjente helseproblemer er bakteriesykdommen pasteurella, øremidd, luftveissykdom, tannproblemer og urinstein. Følg derfor godt med på kaninens helse og på avføringen.

Kilder
Boken ”Den store kaninboka” (Tun forlag) av Marit Emilie Buseth, Norsk kaninregister, informasjonsnettstedet Kanin.org, Danmarks kaninavlerforening, oppdrettersiden hkaniner.com, Store norske leksikon, veterinær Elisabeth Blom, Wikipedia, samt de utenlandske nettsidene animal-world.com, kanin.ifokus.se og Rightpet.com.