Løvehode


Gruppe: Dvergraser Vekt: 1,3 til 1,7 kg Ører: Stående ører Pels: Langhåret

Foto: Julia Mashkova, Microstock

Opprinnelse


Løvehode stammer opprinnelig fra Belgia og den ble trolig avlet fram her på 1980-tallet. Senere ble den importert til England hvor rasen ble utviklet videre til den utgaven vi kjenner i dag. Rasen kom til Norden på slutten av 1990-tallet, men ble først godkjent i Nordisk Kaninstandard i 2003.

Farger


Alle farger

Atferd/gemytt


Løvehodekaninen er veldig glad i oppmerksomhet og kos. Den er vennlig og rolig, og er kjent for å være klok og lærenem. Den kan lære seg å forstå ulike ord og kommandoer.

Beskrivelse


Løvehode er kjent for sin manke som går i full sirkel rundt halsen, og rasen kan ha både enkeltmanke og dobbeltmanke. Løvehode bør børstes jevnlig for å unngå floker i pelsen. Den er overraskende godt egnet for kanin-hopping til å være så liten.

Helse


Viktig å være nøye med pelsstellet, slik at en unngår dannelsen av hårballer i fordøyelsen

Kilder
Boken ”Den store kaninboka” (Tun forlag) av Marit Emilie Buseth, Norsk kaninregister, informasjonsnettstedet Kanin.org, Danmarks kaninavlerforening, oppdrettersiden hkaniner.com, Store norske leksikon, veterinær Elisabeth Blom, Wikipedia, samt de utenlandske nettsidene animal-world.com, kanin.ifokus.se og Rightpet.com.