Hotot


Gruppe: Store raser Ører: Stående ører Pels: Langhåret

Foto: Carly and art, Wikimedia Commons

Opprinnelse


Hototen stammer fra en liten by i Nord-Frankrike kalt Hotot-en-Ange. Her ble rasen først ble avlet fram i 1902. Rasen ble tatt opp i den franske standarden først tyve år senere, i 1922.

Farger


Hvit med svarte, smale, brillelignende ringer rundt øynene. Mørke øyne og øyevipper. Hvitrosa klør.

Atferd/gemytt


Rolig, men leken og sosial. Kaninen har en avslappet og føyelig natur, men higer etter oppmerksomhet. Den koser seg med eieren sin, og er et godt kjæledyr.

Beskrivelse


Rasen er utrydningstruet på verdensbasis, og står på listen over utrydningstruede dyrearter. Det originale, franske navnet "blanc de hotot" betyr "Den hvite av Hotot". Også i USA og England kalles rasen blanc de hotot. Hunnen har en tendens til å være større enn hannen. Pelsen er myk og tett, og rasen har eksepsjonelt mye værhår.

Kilder
Boken ”Den store kaninboka” (Tun forlag) av Marit Emilie Buseth, mysmelly.com, Norsk kaninregister, informasjonsnettstedet Kanin.org, Danmarks kaninavlerforening, oppdrettersiden hkaniner.com, Store norske leksikon, veterinær Elisabeth Blom, Wikipedia, samt de utenlandske nettsidene animal-world.com, kanin.ifokus.se og Rightpet.com.