Angloaraber


Klassifisering:
Hest
Høyde:
161 til 171 cm

Foto: Alexander Kastler, Wikimedia Commons

Bruksområder


Egnet til Hobbyridning
Egnet til Dressur
Ikke egnet til Distanse
Ikke egnet til Kjøring med vogn
Ikke egnet til Galopp
Egnet til Sprang
Egnet til Feltritt
Ikke egnet til Western
Ikke egnet til Trav

Opprinnelse


Tyskland

Farger


Alle rene farger

Gemytt


Snill, rolig og intelligent.

Passer best for


Alle, også nybegynnere

Beskrivelse


Angloaraberen er en krysning mellom araber og engelsk fullblod, noe også navnet tyder på siden anglo indikerer en relasjon til England. Rasen kombinerer på denne måten skjønnhet og utholdenhet fra araberen med hurtigheten til den engelske fullblodsen.

Angloaraberen ble skapt i Tyskland i 1892, men i dag er det Frankrike som står for det meste av avlen. Det er kun hester med minst 25% araberblod som kan stamføres, og man ønsker maksimum 75%. Angloaraberen er høyere enn araberen, og mer kraftig enn engelsk fullblod. Rasen regnes som den tredje eldste i verden, og den har hatt mye innflytelse på andre raser. Selle francais, den franske ridehesten, bærer fortsatt sterkt preg av angloaraberens innflytelse.

Tidligere ble angloaraberen brukt til militære formål, men i dag brukes de hovedsakelig som sportshester eller hobbyhester. Angloaraberen gjør det godt i konkurranser, i disipliner som dressur, feltritt og sprang. Den er allsidig og hardfør, og det kommer derfor ikke som noen overraskelse at den gjør det særlig godt i feltritt. Flere hester av denne rasen har blant annet deltatt i OL.

Helse


Ingen kjente genetiske lidelser

Kilder
Susan Hellum, Anglo-Arabians, bøkene Hesten i vår tid (Tun Forlag) av H. K. Dahle, H. P. Eriksen, S. Hellum, K. Hustad, B. Iversen, T. Knævelsrud, T. Kvam, H. Nybråten, R.H. Pedersen, V. Thune, O. Vangen, og Våre hester (Tun Forlag) av Deborah Frowen, og Hester, 100 rasers opprinnelse og særtrekk (Aschehoug forlag) av M. C. Harris og N. J. Swinney og nettstedene Wikipedia.org, Store Norske leksikon og Animal-world.