Engelsk Undulat


Gruppe: Ekte papegøyer Levealder: 10 til 15 år Størrelse: 40-60 g

Foto: Denis Tabler, Microstock

Gemytt


Aktiv og nysgjerrig, trenger mye leker og sosial kontakt ellers kjeder den seg fort og blir rastløs. De trives ofte mye bedre hvis de er minst 2, og gjerne en hel flokk.

AC: Mye av grunnen til at de er så populære er at de er lette å temme, og kan lære å snakke.

Farger


En rekke ulike fargekombinasjoner finnes i dag etter avl. Opprinnelig farge er grønn eller blå.

Beskrivelse


Det finnes to typer undulater; den engelske og den vanlige (Australske). Den engelske er en del større og kraftigere, og generelt roligere enn den andre. Det er den engelske undulaten som blir brukt i utstillinger. Hannen har blå nebbrot, mens hunnen har rosa, beige eller brun. Undulaten er den mest populære stue- og tamfugl i verden. Blir 15-22 cm lange

Opprinnelse


Undulaten ble først innført i Europa i 1840, og deretter sendt med skip til Australia. De lever vilt, men er blitt vanlig som burfugl.

Helse


Feilernæring, parasitter (trichomonas, midd), krobetennelse, lange negler og nebb, leverforfetting, fransk felling, doble fjær, gikt, klamydia, soppinfeksjon (megabakterier), mykoplasma, egglederbetennelse, svulster.

Spesielle miljøkrav


Trenger god plass til å fly på i tillegg til mange leker for å holde seg i aktivitet. Klimaet de trives i er preget av høye temperaturer, tørt jordsmonn og lite nedbør

Erfaring


Nybegynner

Lett å trene?


Lett/middels

Kilder
Veterinær Elisabeth Blom, www.wikipedia.org, undulatrommet.piczo.com , Dyrlegeboken for fugleeiere (Forlaget Reither og Stenersen) av Nils Reither og Ellen Holm Stenersen, papegoye.no, no.wikipedia.org, og en.wikipedia.org.