Praktrosella


Gruppe: Ekte papegøyer Levetid: Ca. 15 år Størrelse: 99 g

Foto: Grand Duc, Wikimedia Commons

Gemytt


Intelligent, sosiale og krever mye oppmerksomhet. Trenger mye leker for ikke å kjede seg. Tilpasser seg ikke nødvendigvis familielivet og blir ikke alltid helt tam. Biter fort hvis man vil klappe dem. De kan lage mye lyd, borsett fra når de spiser.

Farger


Rødt hode og hvite kinn. Hvitt nebb. Øvre del av brystet rødt, nedre del gul som går over i svak grønn. Rygg og skuldre er svart med gule eller grønne kanter. Vingene er blåaktig, halen mørkegrønn.

Beskrivelse


Tygger gjerne på planter, så ikke-giftige planter kan gis som tidsfordriv og som trening og næring. Snakker lite, men kan etterligne plystring og sang.

På grunn av dens høye intelligens og nysgjerrige natur må de være under konstant overvåkning når de er ute av buret. De må bli godt sosialisert for å unngå at de skal bite. Alt i hjemmet vil bli ansett som en leke som kan tygges på. Den blir 26-36 cm lang

Opprinnelse


New South Wales og Tasmania

Helse


Innvollsmark, problemer med åndedrett fordi miljøet er for fuktig, feilernæring, midd, klamydia, leverbetennelse, leggenød.

Spesielle miljøkrav


Bør holdes i volièr med andre fugler og lite kontakt med mennesker.

Lett å trene?


Vanskelig/ikke egnet

Kilder
Veterinær Elisabeth Blom, birds.about.com, , Dyrlegeboken for fugleeiere (Forlaget Reither og Stenersen) av Nils Reither og Ellen Holm Stenersen, papegoye.no, no.wikipedia.org, og en.wikipedia.org.