Nymfeparakitt


Gruppe: Kakaduer Levealder: 15 til 20 år Størrelse: 78-125 g

Foto: Eric Isselee, Microstock

Gemytt


Liker å være i nærheten av mennesker, men liker ikke å bli klappet eller kost med. Er generelt ganske stille, men kan rope på eieren sin. Rolig temperament, noe som gjør at den kan mobbes av andre fugler.

De kan imitere tale, men de er vanskelige å forstå. Derimot er de veldig gode på å plystre, og kan bli lært til å plystre ulike melodier.

Farger


Fjærdrakten er hovedsaklig grå. Lysere lengre nede. Oransje kinn. Hvitt område på vingene. Finnes flere fargekombinasjoner i fangenskap.

Beskrivelse


På grunn av dens lille størrelse er nymfeparakitten er enklere å temme og ta vare på enn andre fugler. Den er kjent for å være en føyelig og forsiktig fugl som liker å bli holdt og klappet. Den har et vennlig og energisk temperament, og er på grunn av dette et veldig populært kjæledyr

Den blir omkring 34 cm lang.

Opprinnelse


Australia

Helse


Feilernæring, soppinfeksjon, bakterieinfeksjon, reproduksjonsproblemer, vingetumor.

Alkohol, avokado og sjokolade kan ta livet av parakitten.

Spesielle miljøkrav


Trenger god plass til å fly på i tillegg til mange leker for å holde seg i aktivitet.

Deres naturlige habitat er alltid nært vannet, så det anbefales å la fuglen ha friskt vann tilgjengelig til enhver tid.

Det er viktig at fuglen får en sunn diett bestående av frø, pellets, ferske grønnsaker og frukt - og en sjelden gang hardkokt egg.

Uavhengig av størrelsen på buret trenger fuglen minimun èn time utenfor buret hver dag.

Erfaring


Nybegynner

Lett å trene?


Lett

Kilder
Veterinær Elisabeth Blom, Cockatiels.org, exoticpets.about.com, petuniversity.com, Dyrlegeboken for fugleeiere (Forlaget Reither og Stenersen) av Nils Reither og Ellen Holm Stenersen, papegoye.no, no.wikipedia.org, og en.wikipedia.org.