Fischers dvergpapegøye


Gruppe: Kjærlighetsfugl Levealder: 15 til 20 år Størrelse: 42-58 g

Gemytt


Leken og energisk. Gir fra seg mye lyd, men mindre enn de store papegøyene. Er høyfrekvent. Kan være svært aggressive mot andre fugler og kjæledyr.

AC: De er veldig glad i å være nær eieren, og kan tilbringe timesvis på skulderen. De må bli holdt og klappet daglig for å bli tilfedstilt.

Farger


Grønn rygg, bryst og vinger. Nakke/hals er gylden gul som går over i oransje lenger oppe. På toppen av hodet er den olivengrønn. Hvit sirkel av hud rundt øynene. Flere fargekombinasjoner finnes i fangenskap.

AC: Det er vanskelig å skille mellom kjønnene da de ser ensten identiske ut.

Beskrivelse


Er glad i å rive opp papir. De fleste lærer seg aldri å snakke, men kan herme etter plystrelyder og andre lyder.

De kan lære uendelig mange triks som å vinke, putte objekter i bokser og snu seg rundt når bedt om det. De spiser frø og frukter - men må ofte læres til å spise andre essensielle mattyper som pellets og grønnsaker. De blir rundt 14 cm lange

Opprinnelse


Sør og sørøst for Victoria-innsjøen i Tanzania.

Helse


Er veldig god til å skjule sykdom. Dersom symptomer opptrer er den veldig syk! Feilernæring, spesielt vitamin A- og kalsium-mangel. Beak and feather disease (virus), bakterieinfeksjo, soppinfeksjon.

Spesielle miljøkrav


Trenger god plass til å bevege seg på. Elsker å klatre og trenger leker for å holde seg i aktivitet.

De oppholder seg parvis i små flokker, og favorittoppholdstedet er små tresamlinger oppe i høyden. I dag finnes de stort sett bare der de er beskyttet.

Erfaring


Nybegynner

Lett å trene?


Middels

Kilder
Veterinær Elisabeth Blom, www.naturfakta.no, www.parrotfeather.com,, Dyrlegeboken for fugleeiere (Forlaget Reither og Stenersen) av Nils Reither og Ellen Holm Stenersen, papegoye.no, no.wikipedia.org, og en.wikipedia.org.