Rosenkakaduer


Gruppe: Kakaduer Levealder: 40 til 50 år Størrelse: 281-400 g

Foto: Martina Berg, Microstock

Gemytt


Sosial, kjærlig og vennlig. Veldig lekne og intelligente. Helt OK til å prate. Er selvsikre. Trenger en dedikert eier.

De er sensitive fugler, og trenger en del oppmerksomhet og interaksjon. De gir generelt sett ikke mye lyd fra seg, litt om morgen og kveld. De krever en dedikert eier.

Farger


Lys grå rygg, rosa ansikt og bryst, lysere rosa kam.

Beskrivelse


Hannfuglen har brune øyne, hunnfuglen har røde øyne.

Arten er en av de mest vanlige kakaduene. De elsker å lære nye triks og imponere eieren. De tilpasser seg godt klimaforandringer. Fuglen får en sterk tilknytning til partneren og er monogam - lever samme hele livet. Dersom de blir separert kan fuglen bli dypt deprimert. Hvis en ekte fuglepartner ikke er tilgjengelig kan den akseptere eieren som partner. De blir omtrent 35 cm lange

Opprinnelse


Sentral-Australia

Helse


Soppinfeksjon, adferdsproblemer dersom ikke behovene er møtt, virusinfeksjoner, blodparasitter, beak and feather disease, kloakkprolaps.

Spesielle miljøkrav


Som de andre kakaduene er ikke dette heller en burfugl. Den trenger stor plass og mye mental stimuli.

Dens naturlige habitat er i åpne landskap i de fleste delene av Australia. De er tilbøyelige for vektøkning, så fettinntaket bør overvåkes av eieren. Fuglen trenger også rikelig med aktivitet og trening - og bør kunne være utenfor buret i minst tre til fire timer hver dag.

Erfaring


Krever erfaring

Lett å trene?


Middels

Kilder
Veterinær Elisabeth Blom, birds.about.com, avianweb.com, Dyrlegeboken for fugleeiere (Forlaget Reither og Stenersen) av Nils Reither og Ellen Holm Stenersen, papegoye.no, no.wikipedia.org, og en.wikipedia.org.