Orientalsk korthår


Gruppe: Orientalske katter Vekt: 3,5 til 5,5 kg

Foto: Life on White

Atferd/gemytt


Ekstremt sosial og vil hele tiden ha din fulle og hele oppmerksomhet. Den er pratsom, spenstig og svært intelligent. Den blir svært tilknyttet eierne sine, og er vennlige, følsomme og krevende katter. Kan lage mye lyd når de er glade - så lyd er et godt tegn.

Pelsstell


Pelsen er kort, blank, silkefin og tettliggende. Den trenger lite pelsstell.

Farger


Over 300 ulike kombinasjoner av farger og mønstre er tillatt.

Beskrivelse


Orientaleren har akkurat de samme formene som Siameseren. Det som skille er øyenfargen. Øyenfargen skal være intens. Pelsfargen har ikke points, men er fullfarget, med og uten hvitt, med og uten agoutimønster.

Rasen kommer i to pelslengder - orientalsk korthår og orientalsk langhår. De er veldig glad i leker og får often en favorittleke. De kan underholde seg selv i timesvis med en liten boks. De forblir livlige og glade i å leke hele livet. De er kjent for å ha sterke og spesielle personligheter. Fordi de knytter seg til menneskene den bor med, vil den helst ha selskap hele tiden. Generelt sett har den det best sammen med en annen katt eller i selskap av barn. De elsker oppmerksomhet, og vil helst kose med eierne hele tiden.

Historie/opprinnelse


En ensfarget Siameser. På 1950-tallet ble det jobbet spesielt med disse slik at de ble registrert som egen rase.

Sykdom


Fortykket hjertevegg. Ekstremt sensitiv for vaksiner, bedøvelse og parasittmiddel.

Kilder
Anne-Gro Edstrøm, www.tica.org, bøkene ”Håndbok for katteeiere” (Damm forlag) og ”Den store boken om katten” (Spektrum forlag), begge av Dr.Bruce Foggle. Appen ”Cats HD” by Nature Mobile, og nettstedene Wikipedia, no.wikipedia.org og petsmedonline.org.