Snowshoe


Gruppe: Korthårs katter og somali Vekt: 2,5 til 5,5 kg

Foto: Jan S, Microstock

Atferd/gemytt


Denne rasen er kjærlig, aktiv og pratsom med sin myke stemme. Den er sosial og vennlig mot eierne, barn og andre kjæledyr. Den er kjent for sin unike personlighet som gjør den veldig interessant. Den vil helst ha din fulle oppmerksomhet hele tiden. Den er aldri kjedelig.

Den knytter seg gjerne til èn omsorgsgiver samtidig som den er vennlig mot andre. De liker å være nær eier - og kan bli en god venn.

Pelsstell


Kort pels. Tett og glatt. Ikke synlig underpels.

Farger


Godkjent i 28 ulike farger.

Beskrivelse


Kalles snowshoe på grunn av sine helt hvite strømper. En søt og elegant rase. Valnøttformede øyne, "sparkling blue" i farge. Pelsen er kort, fin og tettliggende. Viktig med gjevne lave sko på forbena, noe høyere på bakbena. Alle bena må ha hvite sko/strømper. Det er også ønsket med hvit bles (omvendt "V" i ansiktet).

Historie/opprinnelse


Siameser og amerikansk korthår ble på 1960-tallet krysset i USA. Godkjent på 1980-tallet, men fortsatt er den ganske sjelden.

Sykdom


Generelt en frisk katt.

Kilder
Anne-Gro Edstrøm, tica.org, bøkene ”Håndbok for katteeiere” (Damm forlag) og ”Den store boken om katten” (Spektrum forlag), begge av Dr.Bruce Foggle. Appen ”Cats HD” by Nature Mobile, og nettstedene Wikipedia, no.wikipedia.org og petsmedonline.org.